حقوق زن در طلاق توافقی چیست؟
در طلاق توافقی به عنوان یکی از انواع طلاق که در قانون تعیین شده است، لازم میباشد در خصوص حقوق مالی زن نیز تعیین تکلیف شود و دادگاه بعد از ارائه ی مدارک لازم مثل نظر مشاور خانواده دادگاه و بعد از صدور رای لازم است، ضمن گواهی عدم امکان سازش در خصوص حقوق زن در طلاق توافقی از جمله مهریه او تعیین تکلیف نماید. در خصوص این پرسش که در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق دارد، شاید بهتر باشد حقوق زوجه را به دو بخش حقوق مالی و غیر مالی تفکیک نماییم و بعد از آن به صورت جداگانه در خصوص حقوق زوجه بعد از طلاق توافقی صحبت کنیم.
بیشتر بخوانید : مزایا و معایب طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
بررسی حقوق مالی زن در طلاق توافقی
به طور کلی در قانون و شرع حقوق مالی برای خانمها در نظر گرفته شده است که در صورت طلاق یا حتی در زمان زندگی مشترک نیز زوجه میتواند این حقوق مالی را درخواست کند. طبیعتا در طلاق توافقی هم تکلیف حقوق مالی زن باید مشخص شود که به طور کلی باید گفت حقوق مالی زوجه شامل نفقه، مهریه ، اجرت المثل ایام زوجیت میشود.
در مواردی هم ضمن عقد نامه نکاح شرط تنصیف دارایی وجود دارد که در صورت وجود این شرط برای زن و مرد لازم است این امر هم مورد توجه دادگاه خانواده قرار گیرد. همچنین در بسیاری از موارد بعد از جدایی توافقی زوجه خواهان استرداد جهیزیه خویش میباشد و از آن جا که او تماما مالک جهیزیه خود است، امکان استرداد جهیزیه نیز برای حقوق زن در طلاق توافقی وجود دارد.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران
بررسی حقوق غیر مالی زن در طلاق توافقی
در پاسخ به این پرسش که در طلاق توافقی چه چیزهایی به زوجه تعلق می گیرد، توجه نمایید که حقوق زوجه تنها به حقوق مالی او ختم نشده و یک وکیل متخصص در امور خانوادگی به جنبههای متنوع حقوق زن در طلاق توافقی توجه لازم و کافی دارد.برای بحث حضانت فرزندان بعد از طلاق توافقی که یکی از مهم ترین حقوق غیر مالی زوجین میباشد و لازم است در خصوص آن هم دادگاه خانواده تعیین تکلیف نماید، طبیعتا مشورت با یک وکیل کاربلد و باتجربه در امور خانوادگی میتواند در احقاق حقوق غیر مالی زوجه در طلاق توافقی نقش بسیار مهمی ایفا کند.
چه بسا در مواردی که اشخاص به علت عدم آگاهی از حقوق مالی و غیر مالی خود از احقاق حقوقشان باز مانده اند. لذا با توجه به پیچیدگی تشریفات رسیدگی به دعوای طلاق توافقی توصیه میکنیم با مشاورین حقوق خانواده و وکلای مجرب و متخصص موسسه وکلای عدالت علیان در تماس باشید.
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
نفقه در طلاق توافقی
یکی از حقوق زن که در مورد آن نیاز به تصمیم گیری وجود دارد، نفقه میباشد.طبق ماده ۱۱۰۷ نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زوجه از قبیل مسکن و البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به آنها که بر همین اساس نیز میزان نفقه همه زنان یکسان نبوده و با توجه به شرایط زندگی او تعیین میشود.
در خصوص نفقه امکان دارد زوجین چندین سال زندگی مشترک داشته باشند اما زن هیچ وقت نفقه دریافت نکرده باشد؛ در این حالت او می تواند نفقه این چند سال را با توجه به حقوق زن در طلاق توافقی درخواست کند.
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
بررسی مهریه از حقوق زن در طلاق توافقی
یکی دیگر از مواردی که به زن در طلاق توافقی تعلق میگیرد مهریه میباشد که دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه دارد.
- در نوع اول زوجه میتواند هر زمان که خواست مهریه را درخواست کند و مرد موظف به پرداخت آن میباشد.
- در مورد دوم در صورتی مرد موظف به پرداخت مهریه میباشد که استطاعت مالی داشته باشد.
پرداخت کامل یا جزئی از مهریه و یا حتی عدم پرداخت آن کاملا وابسته به توافق زن و مرد میباشد. ممکن است طرفین توافق نمایند که مقداری از مهریه به صورت یکجا یا اقساط به زن پرداخت گردد و با این حال عموما در طلاق توافقی زنان موفق نمیشوند به طور کامل مهریه خود را دریافت کنند چرا که مرد خواهان بخشش مهریه در ازای طلاق خواهد شد و در نتیجه گاهی زن مجبور می شود برای طلاق از مهریه خود نیز بگذرد.
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
حکم جهیزیه زن در طلاق توافقی
جهیزیه به اموالی گفته میشود که در شروع زندگی مشترک از طرف زوجه خریداری و به منزل مرد آورده و زوج هیچ حقی نسبت به آن نداشته و تمام حق و حقوق جهیزیه متعلق به زن میباشد. در حقوق زن در طلاق توافقی، تصمیمگیری در مورد جهیزیه طبق توافق میان زوجین میباشد.
اگر ارزش مالی جهیزیه زن ۲۰ میلیون تومان باشد، دادخواست زن به شورای حل اختلاف واگذار خواهد شد و اگر بیشتر از این باشد در این صورت زوجه و زوج باید به دادگاههای خانواده مراجعه نمایند. اگر لیست جهیزیه که توسط شاهدین امضا شده است در دسترس نباشد، باید سراغ فاکتورهای هنگام خرید وسیلهها رفت. دادگاه جلسه ای را برای رسیدگی به استرداد جهیزیه تعیین نموده و اظهارات طرفین را مورد بررسی قرار میدهد که اگر ادعای زن در رابطه با جهیزیه مورد تایید مرد باشد او باید جهیزیه را به زن برگرداند.
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی در دوران عقد
حقوق زن در طلاق توافقی درصورتی که باردار باشد
زمانی که زن وشوهر هر دو خواهان طلاق شوند و زن باردار باشد، دادگاه این اجازه را دارد که پس از نا امید شدن از توافق میان زوجین، بین آنها حکم طلاق زن باردار را بدهد. اگر مرد خواهان طلاق توافقی باشد، باید تمام حق وحقوق مالی زن را پرداخت نماید اما اگر زوجه خواهان باشد باید عسر وحرجش را در ادامه زندگی را اثبات نماید. زنی که از شوهرش طلاق میگیرد، در صورتی که باردار باشد، باید عده بارداری نگه دارد که یعنی اگر در ماه اول بارداری باشد عده او هشت ماه تعیین شده و یا اگر در ماه هشت بارداری باشد عده او یک ماه تعیین میگردد.
حق و حقوق زن باردار که شامل حضانت و ملاقات با فرزند در طلاق توافقی است کاملا مبنی بر توافق طرفین میباشد. درخواست طلاق توافقی چه از طرف زن باردار چه غیر باردار فرقی ندارد و شرایط طلاق توافقی میان هر دو یکسان است و تنها مسئله مهم در مورد طلاق توافقی زن حامله، نحوه وضع حمل و حق و حقوق مالی زن باردار و هزینههای فرزند میباشد که باید مشخص و تعیین گردد. همچنین باید در طلاق توافقی تعیین شود که حضانت و سرپرستی فرزند پس از تولد به عهده پدر یا مادر است.
بیشتر بخوانید : بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص حقوق زن در طلاق توافقی میتوانید با ما وکلای عدالت علیان تماس بگیرید.
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820