طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

فهرست مطالب

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

از جمله مسائل حقوقی شخصی که آثرات فردی و اجتماعی بسیاری در جامعه دارد، بحث طلاق می‌باشدکه در این مطلب در پیرامون طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور بحث می‌کنیم. در ماده ۶ قانون مدنی آمده است که همه اتباع ایرانی حتی اگر مقیم خارج از ایران باشند نیز باید براساس قانون ایرانجدا شوند. همچنین آن دسته از ایرانیانی که مذهبشان تشیع نیست و از دین و سایر مذاهب پیروی می‌کنند هم در قوانین ایران به رسمیت شناخته شده و طلاقی که می‌گیرند طبق اصول مذاهب خودشان خواهد بود.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820

 شرایط طلاق توافقی برای افراد خارج از کشور

 شرایط طلاق توافقی برای افراد خارج از کشور

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج نسبت به طلاق یک طرفه از زمان و دردسر های کمتری برخوردار می‌باشد و از آنجا که در این نوع طلاق، زوج و زوجه با یکدیگر توافق دارند، روند انجام آن کوتاه تر از انواع دیگر طلاق است.

مراحل طلاق این است که زوجین باید در جلسه‌های غربالگری و مشاوره بهزیستی شرکت نموده و سپس منتظر تصمیم دادگاه برای رسیدگی به پرونده جدایی توافقی باشند و بعد از دریافت مصوبه طلاق به دفتر مراجعه نموده و تقاضای طلاق نمایند. این رویه در صورتی است که زوجین وکیل نداشته باشند و بخواهند امور را در ایران پیگیری کنند.

اما روش های بهتری برای طلاق ایرانیان مقیم خارج وجود دارد که نیازی به حضور زوجین نه تنها در دادگاه‌های داخلی بلکه در داخل ایران نیز نمی‌باشد. زوجین می توانند به یک وکیل متخصص برای ایرانیان خارج از کشور وکالت دهند تا بقیه کارها را خودش پیگیری کند.

البته توجه کنید که پیش از انتخاب وکیل باید به اندازه کافی تحقیق کنید، زیرا با توجه به جزئیات فراوان پرونده های جدایی توافقی و دشواری کار برای پیگیری توسط افراد خارج از کشور ، شما به یک وکیل متخصص و کار بلند برای طلاق توافقی نیاز پیدا می‌کنید.

 نقش دین در طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

در اصل های ۱۲و ۱۳قانون اساسی آمده که دین رسمی ایران اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری می‌باشد که البته در این میان مذاهب دیگری نیز مانند دین حنفی و یا شافعی  وجود دارند که برای آن ها احترام زیادی قائل شده‌اند. هم چنین افرادی که از این ادیان پیروی می‌کنند، می‌توانند مطابق قوانین فقهی دین خویش مراسمات مذهبی خود را انجام دهند. هم چنین در دادگاه‌ها نیز برای احوال شخصی آن ها از قوانین دینی مخصوص خودشان استفاده خواهد شد و در هر منطقه ای که پیروان دینی بیشتر باشند، مقرارت محلی در حد اختیاراتی که شوراها  دارند طبق اصول این مذهب خواهند بود.

در باره طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور هم باید بدانید که اگر در مراسم مذهبی آن‌ها تشریفات خاصی در این خصوص وجود نداشته باشد وحقوق کشوری که در آن جا زندگی می‌کنند با حقوق مذهبی آن‌ها مغایر باشد، دین حاکم در ایران قابیلت شناسایی و اجرای آن را خواهد داشت.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور به چه صورت است؟

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور به چه صورت است؟

با توجه به قانون مدنی در ایران، کسی که از پدر ایرانی در ایران یا بیرون از کشور متولد شود ایرانی است اگرچه مادرش نیز غیرایرانی باشد. اشتغال در بعضی از کارها و دست‌یابی به تعدادی از مقامات دولتی نیازمند داشتن تابعیتی ایرانی است.

ضمن آنکه تابعیت سبب ارتباط هر شخص با کشور خود مى‌گردد و این ارتباط سیاسى و معنوى اشخاص را به کشورى معلوم مربوط خواهد کرد و شخص به عنوان تبعه آن کشور مطیع قوانین کشور متبوع خود است که از جمله این قوانین احوال شخصیه و مقررات مربوط به خانواده شامل ازدواج، طلاق و غیره می‌شود. در ادامه به بررسی دقیق تر ازدواج و طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج و قوانین حاکم بر آن خواهیم پرداخت.

در ابتدا این را آگاه باشید که قوانین برون‌مرزی روابط اتباع کشور را در خارج تنظیم می‌کنند و اشخاص در هر کشوری زندگی کنند،  مطیع قوانین کشور خود می‌باشند. طبق این اصل اتباع ایرانی که خارج از کشور به سر می‌برند به علت اینکه به محاکم داخلی دسترسی ندارند، همواره در حل و فصل مشکلات خانوادگی دچار مشکلاتی می‌شوند این در حالی است که طبق قوانین کشور ما این افراد تابع قوانین ایران هستند.

در صورتی که زن مقیم خارج باشد و مرد مقیم خارج یا ایران با طلاق موافق نباشد:

در این حالت زن می‌تواند با ارسال وکالت در طلاق برای فردی در ایران و با ارائه علت طلاق مانند یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یکطرفه از جانب زن کند یا زن قادر است در کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند.

ولی باید این را بدانید که رای دادگاه خارجی تنها در صورتی در ایران معتبر می‌باشد و تنفیذ خواهد شد که قوانین ایران رعایت شده باشد. در غیر این صورت با داشتن رای دادگاه‌های خارجی که در آن قوانین طلاق ایران رعایت نشده است، باید از اول دادخواست طلاق از طرف زن در ایران ثبت گردد ولی داشتن رای دادگاه خارجی تنفیذ نشده نیز جهت اخذ طلاق در دادگاه های ایران بسیار بسیار موثر می‌باشد.

 در صورتی که مرد مقیم خارج از کشور و زن مقیم ایران یا خارج از کشور موافق طلاق نباشد:

با توجه به این که بر اساس قانون ما برای طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج مسلمان حق طلاق با مرد  می‌باشد، زوج می‌تواند با ارسال وکالت طلاق از کشور محل اقامتش برای یکی از آشنایان یا وکلای گروه وکلای عدالت علیان دادخواست طلاق از طرف مرد را ثبت کند.

محدودیت‌های پیش از طلاق برای طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

محدودیت‌های پیش از طلاق برای طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

به عنوان نکته پایانی باید این مورد را هم بدانید تا زمانی که طلاق خارجی در دادگاه‌های ایران تنفیذ نشده باشد و صیغه شرعی طلاق نیز جاری نشده باشد، زن با محدودیت‌هایی مواجه است .به عبارتی از نگاه قوانین ایران، زن همچنان در نکاح شوهر باقی خواهد ماند تا طلاق هم در دادگاه‌های داخل کشور پذیرفته شود و  اگر  زن به ایران بازگردد، شوهر قادر است او را ممنوع‌الخروج کند.

البته زن نیز می‌تواند اگر در محاکم خارجی، مهریه خود را به صورت رسمی نبخشیده باشد، آن را در ایران مطالبه نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج می توانید با ما تماس بگیرید.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج می‌توانید با در وکلای عدالت علیان تماس بگیرید.

شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820

راه های ارتباطی :

مقالات اخیر :

جمعی از وکلای مجرب پایه یک دادگستری با بیش از 10 سال سابقه وکالت حرفه‌ای با تخصص و تجربه در زمینه پرونده‌های مرتبط با کلیه دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده، طلاق و… گرد هم آمده‌اند و آماده ارائه خدمات تخصصی اعم از مشاوره حقوقی و قبول وکالت در تهران، کرج و هموطنان خارج از کشور می‌باشند.