مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد چیست؟

فهرست مطالب

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد چیست؟

بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی اختیار طلاق با مرد می‌باشد و مرد بدون نیاز به اثبات مسئله خاصی و به صرف اراده با ارائه مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد می‌توانداز زن جدا شود. همچنین صیغه طلاق مخصوص عقد دائم بوده و در  نکاح موقت با تمام شدن مدت  زمان صیغه یا بخشیدن مدت باقیمانده به زن از سمت مرد رابطه نکاح از بین خواهد رفت.

در سال‌های گذشته مرد قادر بود صرفاً با مراجعه مستقیم به دفترخانه رسمی همسر خود را طلاق بدهد که این امر سبب افزایش آمار طلاق شده و به همین علت قانونگذار با وضع قوانین سخت تر مراحلی را تعیین نمود که به مراتب در مقایسه با قبل طلاق کمی زمان بر و سخت تر شده است که در ادامه به مراحل آن می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید : بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401

 بررسی مراحل جدایی و مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

 بررسی مراحل جدایی و مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

  • مراجعه کردن به دادگاه خانواده یا یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی برای ارائه دادخواست
  • ارائه دادخواستی مبنی بر صادر شدن گواهی عدم سازش
  • پرداخت هزینه‌های مربوط به دادرسی
  • دریافت ابلاغیه مشخص شدن مجتمع قضایی، شعبه و کلاس پرونده طلاق
  • مراجعه به شعبه مربوطه بعد از مشخص شدن حق و حقوق مالی زوجه در جلسات رسیدگی به دادخواست طلاق
  • گرفتن گواهی عدم امکان سازش سازش
  • ارائه گواهی عدم امکان سازش به دفترخانه مربوطه و ثبت طلاق در مدت زمان ۳ ماهه

بیشتر بخوانید : مزایا و معایب طلاق توافقی

 بررسی مدت رسیدگی به درخواست طلاق از طرف مرد

پس از ارائه مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد، ارائه دادخواست، تشکیل جلسه دادگاه و صدور حکم نهایی بسته به این لست که زن به حکم طلاق اعتراض کند یا خیر. بنابراین زمان قطعیت حکم طلاق برای مراجعه به دفترخانه و اجرای صیغه طلاق متفاوت می‌باشد و در قانون برای قطعی شدن حکم نهایی طلاق سه مرحله باید طی شود که اقدام برای اعتراض در این مراحل نیز اختیاری می‌باشد.

مرحله اول طلاق همان مرحله بدوی و صدور حکم است و در صورت اعتراض زن به مرحله تجدید نظر ارجاع شده و اگر در این مرحله هم زوجه به رأی اعتراض نماید، پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع می‌شود که جمع تمامی این موارد به طور کلی تقریباً یک سال طول خواهد کشید. اگر در همان مرحله بدوی زن اعتراض به حکم طلاق نداشته باشد، حداکثر ظرف مدت زمان ۴ ماه پس از ثبت دادخواست طلاق از طرف مرد حکم طلاق قطعی شده وو صیغه طلاق جاری خواهد شد.

بیشتر بخوانید : طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد به صورت غیابی

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد به صورت غیابی

طلاق از طرف مرد به شکل غیابی همان تشریفات را لنیاز دارد و باید ثابت کند که به هیچ عنوان آدرس زن شناسایی نشده است و به روزنامه محلی یا کثیرالانتشار آگهی داده شود و پس از آن رأی غیابی با حق واخواهی و تجدیدنظر و فرجام خواهی در مدت زمان قانونی برای زن وجود دارد.

بیشتر بخوانید : بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران

شرط تنصیف  دارایی در طلاق از سمت مرد چیست؟

بر اساس بند الف از شرایط ضمن عقد مندرج در سند نکاحیه، زن شرط می‌کند که هرگاه طلاق بنا بر درخواست زن نباشد، یعنی درخواست طلاق از سمت مرد باشد و مطابق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری او یا سوء اخلاق و رفتاری نبوده باشد، زوج موظف است تا نصف دارایی خود خود را که در ایام زناشویی با او بدست آورده است یا معادل آن‌ را طبق رای دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد می‌توانید با ما تماس بگیرید.

درخواست طلاق از طرف مرد نیازمند پرداخت چه حق و حقوقی است؟

درخواست طلاق از طرف مرد نیازمند پرداخت چه حق و حقوقی است؟

طلاق از طرف مرد دشواری‌هایی هم به دنبال دارد که شامل: پرداخت کامل مهریه، پرداخت نفقه تا زمان ثبت  شدن رسمی طلاق، پرداخت اجر‌ت‌المثل یا نحله است.

منظور از اجرت‌المثل و نحله، حقوقی می‌باشد که زن می‌تواند در قبال انجام کارهای خانه مثل: پخت و پز و شستشوی ظرف‌ها و همچنین دادن شیر به فرزندان از شوهر خود دریافت نماید چراکه از نظر اسلام تنها وظایف زن در زندگی زناشویی، تمکین شوهر و تربیت فرزندان می‌باشد. بنابراین زن می‌تواند در صورت انجام کارهای خانه و شیر دادن به فرزندان از شوهرش پول دریافت نماید و درصورتی که شرایط پرداخت اجرت‌المثل وجود نداشته باشد، درخواست پرداخت نحله در دادگاه مطرح خواهد شد.

بیشتر بخوانید : طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟

 شرایط پرداخت نفقه و اجرت المثل در مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

 شرایط پرداخت نفقه و اجرت المثل در مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

نفقه تا زمان عده تا پس از صدور حکم طلاق از سمت مرد که ۱۰۰روز است به عهده مرد می‌باشد، مگر اینکه توافق دیگری بین زوجین حاصل شود یا برحسب مورد زن باکره باشد و یا موارد دیگری که مستحق نفقه نشود.

اجرت المثل ایام زوجیت از سوی مرد چنین محاسبه می‌شود که از زمان ازدواج تا طلاق سنوات زندگی مشترک مشخص خواهد شد و هرساله طبق نظریه کارشناس رسمی دادگستری بر اساس میزان دارائی زوج- وضعیت زوجه- تعداد فرزندان و سبک زندگ آن‌ها  از تاریخ عقد تا طلاق تعیین می‌گردد. ما در وکلای عدالت علیان پاسخگوی تمامی سوالات شما پیرامون مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد هستیم.

بیشتر بخوانید : حقوق زن در طلاق توافقی چیست؟

 مهریه و مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

ولین حقوق مادی زن شامل مهریه است که اولین مسئله ای می‌باشد که مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.این حق زوجه به دو نوع تقسیم می شود.

  • در نوع اول یعنی مهریه عندالمطالبه، بدین‌ترتیب که هر زمان که زن بخواهد باید فورا پرداخت شود.
  • در نوع دوم‌ یعنی عندالاستطاعه، تنها زمانی میشود آن را مطالبه کرد که اثبات شود مرد توانایی لازم برای پرداخت آن را دارد و فقط در یک صورت آن هم زمانی که در دادگاه روشن گردد که اوضاع مالی زوج در حدی نیست که یکباره بپردازد، دادخواست اعسار داده شده و شرایط پرداخت آن توسط دادگاه قسط بندی می‌شود.

توجه داشته باشید که حتی اگر زوجه درگیر ارتباطی نامشروع باشد یا امور زناشویی را تمکین نکرده باشد، به هر ترتیب مهریه او کاملا محفوظ باقی خواهد ماند.

بیشتر بخوانید : طلاق توافقی در دوران عقد

مدارک مورد نیاز و قابل ارائه برای طلاق از طرف مرد

مدارک مورد نیاز و قابل ارائه برای طلاق از طرف مرد

  • اصل سند ازدواج زوجین
  • ارائه اصل شناسنامه مرد
  • ارائه کپی کارت ملی مرد

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد می‌توانید با در وکلای عدالت علیان تماس بگیرید.

راه های ارتباطی :

مقالات اخیر :

جمعی از وکلای مجرب پایه یک دادگستری با بیش از 10 سال سابقه وکالت حرفه‌ای با تخصص و تجربه در زمینه پرونده‌های مرتبط با کلیه دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده، طلاق و… گرد هم آمده‌اند و آماده ارائه خدمات تخصصی اعم از مشاوره حقوقی و قبول وکالت در تهران، کرج و هموطنان خارج از کشور می‌باشند.