طلاق توافقی در دوران عقد
دوران عقد یکی از دلنشینترین دوران زندگی زناشویی میباشد که بیشتر برای شناخت دو طرف و خانوادههای آنها است. در این دوران بیشتر زوجین نزدیکی و رابطه زناشویی ندارند و اگر در زمان عقد اختلاف داشته باشند و تصمیم به جدایی بگیرند، طلاق توافقی در دوران عقد در صورتی که بدون رابطه جنسی باشد، مهریه آن نصف خواهد شد.
برای دادگاه خانواده، تصمیم و توافق زوجین پیرامون مهریه ملاک بوده و این طلاق بستگی به توافق زوجین دارد. اگر زوجه تصمیم به بذل مهریه خود بگیرد، قاضی دادگاه به نظر ایشان احترام میگذارد و رای دادگاه را منطبق بر این اصل صادر میکند.
طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
مدارک لازم برای طلاق توافقی در دوران عقد
زوجین می بایست مدارک زیر را جهت انجام مراحل طلاق توافقی در دوران عقد آماده و به پیوست دادخواست طلاق توسط خود فرد یا وکیل خود ارائه کنند.
- اصل عقدنامه یا رونوشت آن
- اصل شناسنامه مرد
- اصل شناسنامه زن
- کپی کارت ملی زن و مرد
- دریافت گواهی بکارت از پزشکی قانونی جهت طلاق توافقی در دوران عقد
- وکالت نامه محضری طلاق اگر حق طلاق با زن باشد
- توافق نامه مبنی بر توافقات بین زوجین بر سر مهریه، حضانت و ….
- نظر واحد مشاوره خانواده در دادگاه
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
گواهی بکارت و تأثیر آن در طلاق توافقی در دوران عقد
اگر زوجه ادعا کند که باکره است و حتی مرد هم این ادعا را بپذیرد، رویکرد بعضی از دادگاه های خانواده در تهران به این صورت است که زوجه را برای معاینه پزشکی به مراکز پزشکی قانونی معرفی میکند.
دلیل این امر این میباشد که بعد از صدور رای طلاق توافقی اگر زوجه دوشیزه باشد، پس از ثبت طلاق در دفترخانه، زوجه حق رجوع به مهریه بذل شده را نداشته و همچنین زوجین میتوانند پس ثبت طلاق با مراجعه به اداره ثبت احوال تقاضای شناسنامه جدیدی کنند که دیگر نام همسر سابق در آن قید نشده باشد. با توجه به این موضوع ممکن است که زوجین تمایل داشته باشند که در ازدواج بعدی، ازدواج پیشین خود را کتمان کنند. به همین علت دادگاه زوجه را برای معاینه به پزشکی قانونی معرفی خواهند کرد.
با توجه به این مسائل و نکته هاست که توصیه می شود برای انجام مراحل طلاق توافقی از وکیل خانواده گروه وکلای عدالت علیان راهنمایی گرفته شود.
بیشتر بخوانید : بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401
مراحل طلاق با توافق زوجین در دوران عقد
برای طلاق توافقی در دوران عقد ابتدا باید زوجین در سامانه تصمیم ثبت نام کنند، سپس عدم برقراری ارتباط میان زوجین مورد بررسی قرار گرفته و دادگاه خانواده با معرفی زوجه به پزشکی قانونی، زن و شوهر را مکلف میکند تا عدم نزدیکی زوجین را اثبات نماید؛ نکته حائز اهمیتی که در این عرصه وجود دارد، این است که در بعضی از دادگاههای خانواده در شهرستانها مسئله اثبات بکارت زوجه و عدم نزدیکی زوجین وجود ندارد و دادگاه تنها اقرار زن و شوهر درمورد عدم نزدیکی را خواهد پذیرفت. البته اثبات عدم نزدیکی زوجین در دادگاه خانواده و دریافت گواهی از پزشکی قانونی مزیتهایی نیز دارد که مهمترین آنها حق پاک کردن اسم همسر سابق و طلاق از شناسنامه و گرفتن شناسنامه جدید است.
سپس رأی دادگاه درصورت باکره بودن زوجه مبنی بر عدم امکان سازش صادر شده است و در دفترخانه طلاق زوجین ثبت خواهد شد. نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که زن درصورتی که با شوهر خود به توافق برسد و مهریه را ببخشد و حق رجوع به مابذل را از خودش سلب نموده باشد، بعد از ثبت طلاق در دفترخانه حق مطالبه مهریه بخشیده شده را نخواهد داشت.
علاوه بر این زوجین میتوانند بعد از ثبت طلاق در دفترخانه با مراجعه به یکی از ادارات ثبت احوال، تقاضایشان را مبنی بر دریافت شناسنامه جدید که نام همسر در آن درج نشده باشد، ارائه دهند.
طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
درخواست طلاق توافقی در دوران عقد از جانب زن
طلاق در این دوره تفاوت چندانی با پس از ازدواج دائم ندارد، طلاق در این دوران از طرف زوج نیازمند دو مورد میباشد.
یکی داشتن وکلات در طلاق که کار را برای جدایی راحت تر میکند که اگر وکالت در طلاق در دروان عقد از جانب مرد گرفته نشده باشد، زوجه میتواند همراه همسر خود به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نماید و یک وکالت در طلاق تنظیم کند، چراکه اگر زن وکالت در طلاق نداشته باشد باید یکی از شروط ضمن عقد که همان شروط ۱۲ گانه ضمن عقد میباشند، مصداق جدایی زن برای طلاق باشد. مثل اعتیاد مرد ، عدم پرداخت نفقه و مهریه، بیماری صعب العلاج، ازدواج مجدد مرد بی اجازه همسر و …
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران
طلاق توافقی در دوران عقد از جانب مرد
شرایط طلاق توافقی دوران عقد به درخواست زوج نیز تفاوت خاصی با دوران پس از ازدواج ندارد. تنها تفاوت در این میباشد که آیا زن در دوران عقد باکره بوده یا خیر.
در این خصوص مطابق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی هر گاه مرد پیش از رابطه نزدیکی همسر خود را طلاق دهد، مستحق نصف مهریه خواهد شد. لذا، اگر زوج بیشتر از نصف مهریه را پرداخت کرده باشد، حق دارد مازاد آن را پس بگیرد.
تبعات و پیامدهای طلاق در دوران عقد
درست است که طلاق توافقی در دوران عقد به علت نداشتن فرزند و دغدغههای مربوط به آن موضوع طلاق را برای زوجین راحت تر خواهد کرد و احتمال بروز مشکلاتی را پایینتر می آورد ولی نکته حائز اهمیت میباشد که طلاق در دوران عقد موجبات آسیب های روحی روانی بیشتری را در مقایسه به طلاق پس از ازدواج برای زوجین فراهم خواهد کرد.
زوجینی که در دوران عقد زندگیشان به طلاق منجر شود، به علت عدم شروع زندگی مشترک و تجربه نکردن زندگی در زیر یک سقف پذیرای مشکلات روانی زیادی از جمله : ترس پس از جدایی و سختتر شدن ازدواج مجدد، افسردگی پس از ناکامی در عشق، دچار شدن به وسواسهای احتمالی، احساس گناه شدید بابت انتخاب اشتباه، سرزنش دیگران، بدبینی خواهد شد که اگر با تنش کمتر انجام شود این مشکلات نیز کمتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید : مزایا و معایب طلاق توافقی
طلاق توافقی
ما در وکلای عدالت علیان برای پاسخگویی به تمام سوالات شما پیرامون طلاق توافقی در زمان عقد آماده هستیم.
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820