طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
زمان همیشه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد و طلاق توافقی هم از این قاعده مستثنی نیست، از همین رو مدت زمان طلاق توافقی یکی از مهمترین دغدغههای همیشگی افراد متقاضی طلاق توافقی بوده است. به همین دلیل در این نوشته سعی داریم در مورد اینکه طلاق توافقی چقدر طول میکشد، توضیح دهیم. ما در وکلای عدالت علیان ضمن همکاری با بهترین وکلا پاسخگوی تمامی سوالات شما میباشیم و در صورت لزوم برای انجام هر گونه اقدامی در کنارتان هستیم.
طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
نکات قابل توجه در طلاق توافقی چقدر طول میکشد
- در ابتدا باید یکی از زوجین و یا هر دوی آنها در سامانه مداخله در طلاق مرکز بهزیستی ثبت نام نموده و بعد از وارد کردن مشخصات خود و همسرش برای مشاوره در یکی از مراکز بهزیستی وقت بگیرد.
- بعد از تعیین جلسات مشاوره که این جلسات که در حدود ۴۵ روز طول خواهد کشید، بعد از شرکت در حدود پنج جلسه مشاوره، گزارشی از سوی مراکز مشاوره به دادگاه اراسل میشود که بر عدم توافق زوجین تأکید دارد و به “گواهی عدم انصراف از طلاق” معروف است.
- تعداد جلسات معمولاً ۵ جلسه بوده و تعداد این جلسات و همچنین فاصله میان این جلسات کاملاً بستگی به شرایط زوجین و تشخیص کارشناسان مرکز مشاوره دارد.
- لازم به ذکر است که حضور زوجین و شرکت در تمامی جلسات مشاوره الزامی بوده و بدون ارائه حضور در جلسات مشاوره، صدور گواهی عدم انصراف از طلاق و بعد از آن ثبت دادخواست طلاق و در نهایت دریافت رای دادگاه امکانپذیر نمیباشد.
- چنانچه تمایل به حضور در جلسات مشاوره اجباری، جلسه دادگاه و حتی دفترخانه طلاق نداشته باشید و تصمیم دارید مدت زمان طلاق توافقی را کوتاه کنید، می توانید با ما تماس بگیرید. ما در وکلای عدالت علیان با بررس همه شرایط به شما خواهیم گفت طلاق توافقی چقدر طول میکشد.
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی در دوران عقد
زمان طلاق توافقی چقدر است؟
طبق نظر قاضی آن شعبهای زوجین برای طلاق توافقی به آن مراجعه میکنند، مدت زمان اجرای طلاق توافقی متغیر است. بعضی از این قضات بر این باورند که اگر زمان طلاق توافقی طولانی باشد، امکان دارد زوجین از تصمیم خود باز گردند و تصمیم به ادامه زندگی با یکدیگر بگیرند.
پس از ثبت نام در سامانه ثنا، برای مشاوره زوجین به مراکز مشاوره معرفی شده و جلسات مشاوره معمولا ۱تا ۵جلسه است. البته تعداد جلسات مشاوره به شرایط زوجین و مرکز مشاوره بستگی خواهد داشت که این مدت زمان ممکن است تا ۴۵روز نیز طول بکشد. پس از جلسات مشاوره اگر زوجین همچنان تصمیم به جدایی داشته باشند، گواهی عدم انصراف برایشان از سوی مرکز مشاوره صادر شده و با تحویل این گواهی به دفتر الکترونیک قضایی، دادخواست طلاق توافقی ثبت و به دادگاه ارجاع خواهد شد.
دادگاه نیز پس از بررسی دادخواست، رای طلاق توافقی را صادر و زوجین مدت ۳ ماه فرصت دارند تا به دفتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه نموده و نسبت به جاری شدن صیغه طلاق اقدام کنند. بعد از سه ماه این گواهی فاقد اعتبار میگردد و باید تمام مراحل مجددا طی شود. بنابراین اگر طلاق توافقی بدون وکیل و به وسیله خود زوجین ثبت و پیگیری شود معمولا حدود ۳الی۴ماه زمان خواهد برد اما اگر با داشتن وکیل این اقدامات انجام گردد، طلاق توافقی در مدت ۱ ماه به نتیجه میرسد.
بیشتر بخوانید : مزایا و معایب طلاق توافقی
طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
مشاوره اجباری برای طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
تمام زوجینی که تصمیم به طلاق میگیرند و با توافق همدیگر اقدام به طلاق توافقی میکنند، بعد از مراجعه به دادگاه حتما باید به مراکز مشاوره معرفی و دوره مشاوره را بگذرانند و اگر پس از جلسات مشاوره همچنان قصد طلاق داشتند، گواهی عدم انصراف از طلاق توافقی از مرکز مشاوره صادر شده و به دادگاه ارائه میشود. از آذر ماه سال ۱۳۹۷، با اجباری شدن مشاوره پیش از طلاق، طلاق توافقی تبدیل به طلاقی سخت و زمانبر شده و زوجینی که تصمیم به طلاق توافقی دارند باید ۵ جلسه مشاوره ۴۵روزه را طی نمایند تا بتوانند گواهی عدم انصراف از طلاق توافقی را دریافت کنند.
حائز اهمیت است که حضور در جلسات مشاوره اجباری میباشد و برای طلاق توافقی زوجین باید در جلسات حضور داشته باشند. عدم شرکت در جلسات مشاوره یا عدم حضور زوج دراین جلسات به معنای انصراف از درخواست مشاوره طلاق توافقی محسوب شده و مشاور در این موارد گواهی عدم انصراف از طلاق توافقی که لازمه ی ادامه روند طلاق است، را صادر نخواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه طلاق توافقی چقدر طول میکشد، میتوانید با ما تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید : بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401
حق طلاق و تأثیر آن بر مدت زمان جدایی
حق طلاق داشتن از نظر حقوقی به این معنا است که زوج در یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی، به زوجه وکالت در طلاق دهد یعنی مرد اجازه این را میدهد که زن به جای او در تمامی مراحل اداری و قضایی حضور یابد و نیازی به اجازه، امضا و حتی حضور زوج در مراحل طلاق نداشته باشد. حق طلاق میتواند یکی از شروط ضمن عقد نیز باشد و حتما باید به صورت بلاعزل باشد.
در صورتی وکالت در طلاق زوجه کامل باشد، در زمان کوتاهی درخواست طلاق توافقی صادر میگردد. بعد از این مرحله، زن در مدت سه ماه میتواند با در دست داشتن حق وکالت خود در طلاق و حکم صادره از سوی دادگاه، به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و نسبت به ثبت طلاق توافقی اقدام نماید. برای کسب اطلاعات دقیق تر با توجه به شرایط خودتان در خصوص اینکه طلاق توافقی چقدر طول میکشد، می توانید با ما تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران
طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
با حضور وکیل طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
اگر زوجین تصمیم به جدایی داشته باشند و بخواهند در کمترین زمان ممکن طلاق توافقی بگیرند، بهتر است وکالت پرونده خود را به یک وکیل باتجربه و آگاه بسپارند. چرا که وکیل متخصص، آشنایی کاملی با پروسه طلاق توافقی داشته و در حقیقت وکیل، اینکار را با سرعت و دقت بیشتری در مقایسه با خود فرد انجام میدهد.
وکیل پیش از اقدام و ثبت دادخواست، توافقات و شرایط زوجین را بررسی نموده و بعد از نتیجه گیری از توافقات، آنها را مکتوب و دادخواست طلاق توافقی را تنظیم و به مراجع قضایی ارجاع خواهد داد. با حضور وکیل در پرونده دیگر نیازی به مراجعه حضوری و حاضر شدن زوجین در جلسات مشاوره و رسیدگی به پرونده نبوده و تمامی مراحل قانونی پرونده طلاق توافقی به کمک وکیل انجام میشود.