بخشنامه جدید طلاق توافقی در سال 1401
بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401 شما را از شرایط جدید جدایی آگاه خواهد کرد. معمولا ًطلاق به درخواست مرد مراحل قانونی سادهتری در مقایسه با جدایی به درخواست زن دارد و در صورتی که زوجین هردو تصمیم به طلاق گرفته باشند و آن را بهترین راهحل پیش رویشان بدانند، طلاق به طور توافقی اتفاق میافتد. طلاق توافقی طبق قانون حمایت خانواده مصوب 1391 انجام میگیرد.
طبق ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده درصورتی که زوجین درخواست جدایی توافقی داشته باشند، دادگاه پرونده را به یکی از مراکز مشاوره خانواده ارجاع خواهد داد و بعد از طی جلسات در مرکز مشاوره خانواده در صورت عـدم انصراف زوجین از جدایی، مرکز مشاوره خانواده، موضوع را با ذکر موارد توافق جهت تصمیم و رأی نهایی به دادگاه منتقل میکند.
طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی (وکالت طلاق توافقی)
بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401 چیست؟
قانون جدایی توافقی در تاریخ اول آذر سال 1397 تغییرات بنیادی و مهمی داشته است. فرایند طلاق توافقی در مقایسه با قبل کمی طولانیتر و سختتر شد. دلیل آن هم اجباری شدن حضور در چند جلسه مشاوره قبل از طلاق خارج از دادگاه برای زوجین میباشد. این جلسات مشاوره جهت دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق هستند و پیش از صدور آن با زوجین صحبت خواهد شد تا شاید به سازش برسند و زندگی مشترکشان از هم نپاشد.
بعد از پایان این جلسات در صورتی که زوجین برای جدایی مصمم باشند گواهی عدم انصراف از طلاق برای آنها صادر خواهد شد.
تفاوت گواهی عدم انصراف از طلاق با گواهی عدم امکان سازش در بخشنامه جدید
در اصل گواهی عدم انصراف طلاق با گواهی عدم امکان سازش تفاوتهایی دارد. گواهی عدم انصراف از طلاق از طریق واحد مشاوره و بعد از شرکت زوجین در جلسات اجباری مشاوره صادر میشود و در صورت عدم سازش زوجین در دستور صدور قرار خواهد گرفت، اما گواهی عدم امکان سازش از طریق دادگاه خانواده و برای ثبت طلاق در دفترخانه صادر میگردد.
زوجین ۳ ماه فرصت دارند که با داشتن این گواهی به دفتر طلاق مراجعه کرده و طلاق خود را ثبت کنند. پس باید گفت که گواهی عدم امکان سازش در مراحل پایانی و در دادگاه قضایی صادر خواهد شد.
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
ثبت نام اولیه طبق بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401
در گذشته ابتدا زن و شوهر باید در دفاتر الکترونیک قضایی ثبت نام نموده و دادخواست خود را ثبت میکردند تا نوبت دادگاه تعیین شود، اما طبق بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401 که از آذرماه سال 97 در تهران به اجرا درآمد، دفاتر قضایی تنها در صورتی دادخواست آنها را به ثبت میرسانند که پیش از این برگه عدم انصراف از طلاق داشته باشند.
برای این کار زن و شوهر باید ابتدا در سامانهای موسوم به «تصمیم» ثبت نام نموده و مرکزی را برای غربالگری انتخاب کنند که زمان آن را مشخص میکنند. سپس کارهای لازم را در مرکز مربوطه به انجام رسانده و گواهی دریافت خواهند کرد.
بیشتر بخوانید : مزایا و معایب طلاق توافقی
طلاق توافقی
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820
تعیین وقت دادرسی در بخشنامه جدید 1401
بعد از ثبت دادخواست، دادگاه زمانی را تعیین خواهد کرد برای حضور زوجین که این تاریخ حضور در سامانه ثنا قابل مشاهده خواهد بود.
از این طریق ابتدا از طریق پیامک، صدور ابلاغیه به اطلاع زن و مرد میرسد و سپس آن ها با مراجعه به سامانه ثنا می توانند از تاریخ تعیین شده برای رسیدگی اطلاع یابند.
حضور در جلسه دادگاه طبق بخشنامه جدید 1401
بعد از اینکه زوجین از تاریخ تعیین رسیدگی اطلاع یافتند، حال باید در زمان تعیین شده با مدارک مورد نیاز خود به همراه وکلای خود در دادگاه حضور یابند.
ما در وکلای عدالت علیان به شما پیشنهاد می دهیم پیش از حضور در جلسه دادگاه حتماً از جلسات مشاوره حقوقی جدایی توافقی استفاده نمایید تا با اطلاع کامل از بخشنامه جدید طلاق توافقی دست به عمل بزنید.
بیشتر بخوانید : طلاق توافقی در دوران عقد
مدت طلاق توافقی در بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401
طلاق توافقی با حساب ۵ جلسه مشاوره اجباری قبل از طلاق، تقریباً یک ماه زمان میخواهد و البته طبق شرایط خاصی احتمال دارد که این مدت کمتر یا بیشتر شود. یکی از علت هایی که سرعت فرآیند طلاق توافقی را افزایش خواهد داد، کمک گرفتن از خدمات وکیل خانواده میباشد. پس در صورتی که تصمیم به طلاق توافقی دارید، توصیه میشود که با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت کنید.
موسسه حقوقی وکلای عدالت علیان متشکل از یک تیم حرفهای اعم از کارشناسان، مشاوران و وکلای پایه یک دادگستری میباشد که آماده خدمترسانی به مراجعین محترم است. در این موسسه اشخاص به صورت تخصصی در حوزههای مختلف مشغول به فعالیت میباشند و یکی از موضوعات آن نیز بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401 است.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران
نکات مهم در خصوص بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401
- در صورت پشیمانی زن و شوهر از طلاق توافقی و عدم حضور یکی از آنها در دفترخانه برای ثبت طلاق امکان ثبت آن وجود نخواهد داشت. مگر این که، زن از مرد در رای دادگاه یا به صورت حق طلاق در مراجعه به دفترخانه جهت ثبت طلاق داشته باشد.
- در طلاق توافقی خلعی اگر زن مهریه خود را ببخشد و حق رجوع به مابذل ( مهریه) را از خود سلب نماید و یا اینکه مهریه خود را ابراء کند نمی،تواند در دوران عده به آنچه بخشیده است، رجوع کند.
- در صورتی که زوجین بعد از صدور رای طلاق توافقی و پیش از اجرای صیغه طلاق از طلاق منصرف شوند تمام توافقات آنها هیچ اثر حقوقی ندارد و از درجه اعتبار خارج میباشد
- برای اجرای صیغه طلاق حضور ۲ نفر شاهد ضروری بوده و یکی از شرایط صحت طلاق این میباشد که زن هنگام اجرای صیغه عادت ماهانه نباشد.
- در خصوص پاک کردن اسم همسر در شناسنامه می توان گفت که فقط در صورتی که زوجه باکره باشد امکان حذف نام همسر از شناسنامه امکانپذیر میباشد، در غیر این صورت تنها با ثبت ازدواج مجدد میتوان نسبت به پاک نمودن ازدواج و طلاق قبلی اقدام کرد.
- توجه داشته باشید که مدت اعتبار رای طلاق توافقی ۳ ماه بوده و اگر زوجین ظرف مهلت ۳ ماه نسبت به ثبت طلاق اقدامی انجام ندهند، رای صادره باطل اعلام میشود.
طلاق توافقی
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بخشنامه جدید طلاق توافقی 1401 می توانید با ما تماس بگیرید.
شماره تماس موسسه وکلای عدالت علیان : 09192057820